Canyoning Soča za novo izkušnjo

Canyoning Soča za novo izkušnjo

03/01/2021 Off By prihsiters

Ljubitelji adrenalinskih aktivnosti stalno iščejo nove izkušnje, s katerimi bi si lahko zapolnili prosti čas. Še posebej to velja za tiste, ki se v iskanju takšnih možnosti podajajo na dopust v kakšne posebej posrečene kotičke, ki nudijo na enem mestu veliko ponudbe za ekstremne športne aktivnosti. Pri nas je to Posočje, kjer imamo na voljo več možnosti na reki Soči in v okolici.

Ena izmed atraktivnih opcij je canyoning, Soča s soteskanjem privabi tudi tiste, ki so morda že dobro vajeni raznih adrenalinskih aktivnosti, zdaj pa bi se radi preizkusili še v raziskovanju razgibanih strug. Soteskanje je zelo privlačna aktivnost, ki zahteva posebne spretnosti in dovolj vztrajnosti, da premagamo naravne ovire, ki jih postavljajo struge. V Posočju so razmere še posebej ugodne in ta storitev res izstopa kot idealna možnost za ljubitelje adrenalina.

Kaj ponuja canyoning Soča?

Soteskanje v vsakem primeru pomeni premagovanje naravnega poligona, običajno v smeri toka proti izlivu. Tu gre večinoma za potoke, ki se iztekajo v reko Sočo, zato je celotna pot zelo razgibana in nepredvidljiva, z raznimi naravnimi ovirami. Struge so ozke in globoke, ponekod bo treba tudi kaj preplezati, se spustiti po vrveh ali pa preprosto skočiti v naravni tolmun.

Poleg vseh aktivnosti na terenu lahko uživate v čudovitem ambientu, tu je človek res nekoliko odmaknjen od turističnega vrveža, narava pa je povsem nedotaknjena. Obisk v neokrnjeni strugi je torej lep izlet, ki ponuja celovito izkušnjo.

Ponudniki za soteskanje v Posočju

Medtem ko za canyoning Soča ponuja ustrezne pogoje, moramo poiskati tudi ponudnika teh storitev, saj potrebujemo profesionalno vodenje. Na voljo so izkušeni vodiči, ki jih ponujajo športne agencije. Bovec Sport ima dobro ponudbo za soteskanje in vodi po različnih strugah soških pritokov, kar nudi idealno izkušnjo za vsakega avanturista, ki dopustuje v tem koncu Slovenije.