Brušenje masivnega, lamelnega ali ladijskega parketa

Brušenje masivnega, lamelnega ali ladijskega parketa

02/01/2021 Off By prihsiters

Brušenje parketa se lahko opravi, ko se izdela ali pa za obnovo oziroma renovacijo parketa.  Zagotovo je brušenje parketa odlična izbira, če želite vaš parket obnoviti ter polepšati. Ta opcija je veliko cenejša, kot pa tista pod katero spada popolna zamenjava parketa.

Pri brušenju parketa se odstrani vrhnja, obrabljena plast parketa in na dan pride nova plast parketa. Parket se lahko nato ponovno lakira ali  pa po želji naolji  in  tako dobi čisto nov izgled. Če parket zbledi ali se drugače poškoduje, pa se ga lahko tudi samo spolira. Luknje in špranje pa zapolnijo s kitanjem parketa.

Ne glede na vrsto parketa se lahko izvede brušenje parketa. Naj si bo parket masiven, lamelni ali pa ladijski.

Brušenje parketa opravi strokovnjak na tem področju oziroma parketar. Za brušenje parketa je potrebno imeti kar nekaj znanja predvsem pa ustrezne in kvalitetne pripomočke, če želite da se parket ohrani in ne poškoduje.

Storitve parketarstva

Parketarstvo je dejavnost, ki se ukvarja z polaganjem, izdelovanjem, brušenjem, premazovanjem in lakiranjem različnih vrst parketa. Parketarstvo je kot dejavnost zelo stara saj so jo poznali že pred mnogimi leti. 

Pred polaganjem parketa je potrebno izmeriti vlago v zraku, se odločiti kateri parket bi izbrali, količino parketa, barvo in debelino. V večini primero parket polagajo parketarji saj imajo zato potrebno znanje in pripomočke, ki so potrebni da se parket položi pravilno in kvalitetno.

Parketarstvo ima svojo ceno in zna biti velik denarni zalogaj, zato se je potrebno posvetovati in pregledati različne možnosti glede ponudbe. Če želite zamenjati parket se raje posvetujte in se morda odločite samo za brušenje ali pa lakiranje parketa, kar pomeni da vam nebo potrebno zamenjati celotne površine parketa. Parket pa bo z brušenjem in lakiranjem dobil sijoč lesk in gladko površino, tako bo izgleda, kot da je čisto nov in na novo položen.