Bližajo se hladnejši dnevi

Bližajo se hladnejši dnevi

08/23/2018 Off By prihsiters

Pred vrati je že skoraj september in avgust se počasi poslavlja. Hkrati s koncem poletja prihajajo tudi bolj hladne poletne noči. Ker so poletne noči še vedno zelo lepe in sproščujoče in radi posedimo zunaj na terasi v dobri družbi imamo za vas rešitev. Če ste eden od tistih, ki se zelo hitro začne tresti, lahko razmislite o nakupu zunanjega kamina. Ta bo oddajal tako toploto, kot tudi svetlobo, dim pa bo odganjal komarje in drug mrčes.

Tako, kot je kamin primeren čez celo poletje za peko raznovrstnega mesa in zelenjave, vam lahko v hladnih poletnih nočeh priskoči na pomoč in vas tudi pogreje. Kamin je sestavljen iz večih delov: glavni je seveda kurišče, kjer postavimo drva in, v primeru, da bomo v njem pekli hrano, tudi rešetke za žar, pod kuriščem pa je velikokrat prostor oziroma predal, kamor lahko pospravite drva za peko ali druge pripomočke. Kamin lahko tako postane družabni prostor, kjer v objemu toplega ozračja in prijetnega ambienta lahko uživate.

Najboljši tudi v zimskih dneh

Kamin, kot ga večinoma poznamo vsi, imamo največkrat pozicioniran v dnevni sobi, kjer greje nas in našo hišo ob hladnih zimskih večerih. Poznamo več različnih kaminov, notranje in zunanje, dalje pa se delijo še na raznolike električne, steklene in stenske. Vstopamo v vse bolj moderne čase in tudi kamini ne zaostajajo. Modern izgled in prefinjene linije lahko služijo tudi kot funckionalni dodatek v vašem stanovanju.

Uporaba kamina je najbolj primerna za ogrevanje v začetku zime in ob koncu zime, ko temperature zunaj še niso tako nizke in ni potrebno ogreti celotne hiše s toliko moči, kot bi bilo potrebno, če bi bilo zunaj manj stopinj. Lahko pa kamine uporabljate tudi skupaj s kurilnimi pečmi in poskrbijo za bolj domače počutje v skupnih prostorih.