Adrenalinska doživetja na reki Soči

Adrenalinska doživetja na reki Soči

10/27/2019 Off By prihsiters

Reka Soča je dobro znana destinacija za tiste, ki želijo doživeti kaj novega. Posebej priljubljeni so adrenalinski športi, ponudba na tem področju pa je res široka. Kot nalašč torej tako za tiste, ki želijo šele preizkusiti svoj pogum, kot tudi za one, ki so že dobro vajeni takšnih podvigov in iščejo kaj novega.

Osnovna ponudba

Prav vsi, ki zaidejo v Posočje, bodo verjetno priča kakšnemu spusti z raftom ali pa bodo na reki opazili kajakaše. Rafting na Soči je ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti tu, zato se splača premisliti, kako jo bomo vključili v svoj obisk. Gre za aktivnost, ki je preprosto ne smemo zamuditi! Že rafting na Soči pa ponuja različne izkušnje glede na to, kaj od spusta v gumijastem čolnu pričakujemo. Lahko se odločimo za dokaj mirno plovbo po širših delih reke, pogumneži pa se bodo takoj podali na brzice, ki so zelo atraktivne in dinamične. Rafting na Soči nudijo praktično vse turistične agencije v Posočju, tako da ni težko najti idealne ponudbe, tudi cene so zelo ugodne. Pomembno je seveda predvsem to, da je rafting na Soči izveden pod strokovnim vodstvom izkušenega vodiča.

Edinstvena doživetja

Že plovba po Soči je edinstvena dogodivščina, ljubitelji adrenalinskih aktivnosti pa bodo pobrskali še po preostali ponudbi, ki obljublja nepozabna adrenalinska doživetja. To je lahko tandemski skok s padalom, ki je prav tako dokaj priljubljena izbira v tem koncu Slovenije. Tandemski skok s padalom nad reko Sočo odpira čudovite razglede po Posočju, brez težav pa vidimo vse do morja ter po prostranih vršacih Julijskih Alp na drugi strani. Vsekakor idealna izbira za tiste, ki se ne bojijo višine! Tandemski skok s padalom je na voljo pri različnih turističnih agencijah, najbolj priljubljena izhodiščna točka pa je vsekakor Bovec, ki v okolici ponuja več primernih vzletišč.