6 razlogov zakaj na Tajsko masažo

6 razlogov zakaj na Tajsko masažo

08/16/2018 Off By prihsiters

Tajska masaža poveča pretok energije v našem telestu, pospešuje cirkulacijo krvi in izboljša prožnost-gibčnost našega telesa. Terapija zagotavlja izboljšanje vašega razpoloženja. Spopade se z bolečinami v hrbtu, migrenami in kroničnimi glavoboli.

Koristi tajske masaže:

– Zmanjšanje bolečin v spodnjem delu hrbta

– Iboljša razpoloženje in olajša tesnobo

– Zdravi migrene in kronične napetosti

– Izboljša imunjske funkcije

Kaj je Tajska masaža

Tajska masaža je oblika razgibane masaže, ki se je uveljavlila že pred dva tisoč leti. Cilj starodavne masaže je pomladiti in spodbuditi vaše telo. Terapija spodbuja pretok energije in čisti nastale blokade, ki so vzrok za stres in napetost. Težav odpravljamo z nežnimi joga položaji in raztegovanjem različnih delov telesa. Na primer rastezamo hrbtenico, da se podaljša. S tem pomagamo do boljšega pretoka energije. Istočasno pa se izboljšuje stanje nastalih bolečin. Masaža se izvaja tudi na predelu obraza in glave. Namen je, da se dodatno izboljša vaše počutje. Za razliko od drugih masaž ste pri tajski masaži popolnoma oblečeni.

1. Zmanjša bolečine v hrbtu

Kronična bolezen v spodnjem delu hrbta je lahko nočna mora, s katero se lahko srečujemo vsak dan. Tajska masaža vam tu lahko veliko pomaga. Dokazano je, da na več kot 85% primerih tradicionalna tajska masaža pri zdravljenu hrbtenice bolje učinkuje kot klasična terapija. Pri klasični terapiji je možno začutiti v nadaljevanju nove bolečine, s tajsko masažo pa se stanje izboljšuje.

2. Izboljša količino gibanja

Pri tajski masaži se z raztezanjem – joga gibi zelo hitro kaže kako se telo premika. Raztezanje nastane zaradi premikanja telesa med samo masažo in pritiskanja na posamezne točne med masažo. S samimi raziskavami je bilo dokazano, da tajska in švedska masaža odlično učinkujeta na boljše gibalne sposobnosti. To pomeni, da udi in drugi deli telesa dobijo boljšo prekrvavitev in s tem se telo prične hitreje in lažje premikati.

3. Izboljša razpoloženje in olajša tesnobo

Masaže so priljubljene terapije, ki imajo bistveno boljši učinek kot jemanje dopolnil za zdravljenje razpoloženjskih motenj. Olajšajo depresijo in anksioznost. Raziskovalci so ugotovili, da tajska masaža izboljša psihološke parametre, kot so razpoloženje, tesnobo, napetost in zmedo.

4. Zmanjša stres

Sladkorna raven alfa-amilaza je encim, ki ga najdemo v ustni votlini, ki je pokazatelj stresa. Ko opazite akustni psihološki stres, se poveča tudi stopnja alfe amilizma. Dokazano je bilo, da tajska masaža znatno zmanjša raven sAA v telesu.

5. Odpravljanje migrene in kronične napetosti

V eni od študij so ljudje, ki so bili diagnosticirani s kroničnimi napetosmi in migreno dobili terapijo tradicionalne tajske masaže. Masaža je znatno zmanjšala intenzivnost glavobola pri preizkovancih, ki so redno hodili na masažo, v primerjavi s tistimi, ki so hodili na ultrazvočno zdravljenje.

Masaža je testirancom izboljšala tudi prag bolečine. Z drugimi besedami povedano, se je pri njih stopnja strpnosti povečala.

6. Izboljša imunske funkcije

Tajska masaža se lahko izvaja brez olja ali z oljem. Če vključite eterična olja ali aromatična olja, lahko prinese dodatne učinke glede na olje, ki jih uporabljate. Na primer, olja sivke izboljša razpoloženje in olajša tesnobo in stres. Ingvar in kokosovo olje pripomore k izboljšanju imunske funkcije pri bolnikih s kolorektalnim rakom, ki so bili podvrženi kemoterapiji.