Lesena notranja vrata iz različnih vrst lesa

Lesena notranja vrata iz različnih vrst lesa

10/14/2019 Off By prihsiters

Lesena notranja vrata so lahko narejena iz različnih materialov. Pri lesu največkrat uporabijo trpežen hrast, ki je izjemno lep. Čeprav ima v izredno rumen ton, ki ga nekateri ne marajo, si pri naročilu lahko omislimo beljeni hrast, ki rumenega tona nima. Vrata iz beljenega hrasta so izredno moderna in primerna za vsa moderna meščanska stanovanja. 

Lesena notranja vrata so lahko narejena tudi iz Ameriškega oreha. Vzorci, ki jih ima Ameriški oreh so že precej let izredno privlačni za vse, ki si v svojem stanovanju želijo nekaj svežega in posebnega Temna barva oreha pa je primerna le za večje prostore, saj bi majhne prostore optično še pomanjšala. Zato je dobro, da se pred kočno izbiro materiala posvetujemo s prodajalcem ali z mizarjem, ki nam bo znal dobro svetovati, katero vrsto lesa moramo izbrati. 

Lesena notranja vrata, ki so ravno tako priljubljena, so narejena iz smrekovega lesa. Smrekov les je idealen za gorske koče ali starejše domačije, ki potrebujejo rustikalen izgled, ki ga ustvari smrekov les. 

 

Protivlomna vrata morajo biti izdelana izredno natančno

Protivlomna vrata, ki jih izdelujejo v Sloveniji, so izdelana vrhunsko in natančno. Vsak dober mizar ali izdelovalec vrat mora imeti na voljo posebne stroje, s katerimi ustvari neuničljiva vrata, ki so primerna za stanovanja ali za hišo. Zaposlenega morajo imeti dobrega varilca, ki vrata ročno zvari vse od pričetka izdelave pa do konca. 

Protivlomna vrata se po varjenju odpeljejo na barvanje, da postanejo takšna, kot si jih želi naročnik. Nato grejo vrata v mizarsko delavnico, kjer izdelajo lesene obloge, ki jih nalepijo na vratna krila. Na koncu pa vrata sestavijo v sestavljalnici. 

Protivlomna vrata so pred prodajo tudi testirana, saj mora biti proizvajalec prepričan v svoj izdelek. Le tako bo prepričan v svoj izdelek. V testni sobi testira tudi vse nove materiale in tesnila, ki pridejo na trg.