Imate težave s pošiljanjem palet? Investirajte v ovijalec palet!

Imate težave s pošiljanjem palet? Investirajte v ovijalec palet!

01/05/2020 Off By prihsiters

Ste se morda kdaj vprašali kako to, da lahko nekatera skladišča delujejo toliko hitreje kot druga? Skoraj da vse postopke v skladiščih se da do neke mere avtomatizirati in enako velja tudi za ovijanje palet, kar je eden izmed najpomembnejših korakov pri tem, da spravljamo produkte od ene do druge točke, saj so samo ovite palete dejansko zavarovane pred tem, da bi se kaj prevrnilo in poškodovalo. Ovijalec palet poskrbi za to, da se paleta kar se da dobro ovije s folijo, navadno ali stretch, mogoče celo termo, če govorimo o paletah, ki vsebujejo produkte z izjemno nepravilnimi oblikami, ki pa jih vseeno želimo kar se da fiksirati, da se ne bi poškodovali v prevozu.

Za tiste, ki želijo polno avtomatizirano skladišče, oziroma vsaj maksimalno optimizirano skladišče je ovijalec palet prav zagotovo ena izmed glavnih naprav ki jih potrebujejo, da lahko kar se da učinkovito opravljamo svoje delo in naredimo vse, kar se dogaja v skladišču hitro in učinkovito.

Če se vrnemo na ravne proizvodnje, tam je nepogrešljiv dozator

Za vse tiste, ki mislijo, da se proizvodnja dogaja kar tako v tri krasne, če ni ravno na ogromnem nivoju se močno motijo. Mnogi ljudje potrebujejo kar nekaj časa da se navadijo na nove naprave, ki zamenjajo delo, ki je bilo še nekaj dni nazaj opravljeno na roke. Prav dober primer tega je na primer dozator, ki se uporablja, kot pravi tudi ime, za to, da se neka snov dozira oziroma razporeja. Naprava kot je dozator, ki ima točno sprogramirano vso premikanje je veliko bolj enostavna za upravljanje, delo opravi bolj natančno, kot to lahko naredimo na roke, prav tako pa poskrbi, da je vse narejeno tako kot mora biti ne da bi kdo karkoli nadzoroval, kar lahko povzroči kar veliko sprememb v proizvodni liniji.