“Grajenje ekipe” za ugoden posel

“Grajenje ekipe” za ugoden posel

06/05/2019 Off By prihsiters

Teambuildingov se danes poslužujejo mnoga podjetja, ki dajo veliko na dobro počutje in medsebojne odnose svojih uslužbencev. Namen teambuildinga je, da se sodelavci med sabo bolje spoznajo, kar privede do boljšega sodelovanja na delovnem mestu. Najbolj efektiven teambuilding bo naše zaposlene spodbudil k sodelovanju in inovativnosti pri dejavnostih, ki niso del njihovih običajnih službenih obveznosti. Zato je ena izmed pogosto uporabljenih in zaželjenih aktivnosti za teambuilding escape room, ki omogoča prav to: sodelavci so v njem prisiljeni, da s pomočjo sodelovanja iščejo inovativno rešitev iz zapletene situacije, ki pa je vendarle ne omejuje običajen stres, s katerim se srečujejo v službi.

Situacija kot je escape room udeležence poveže bolj intenzivno kot marsikatera druga družabna aktivnost, saj je prav vsak člen pomemben za rešitev. V dobro zasnovanem escape roomu morajo namreč za uspešno razrešitev ugank sodelovati prav vsi ujetniki v sobo. Tako dobijo priložnost za skupno reševanje preprek tudi tisti sodelavci, ki se sicer v običajnem službenem okolju ne najdejo v situaciji, kjer bi morali sodelovati na podoben način.

Catering piknik za sproščujoči dodatek

Ob zabavni in adrenalinski aktivnosti seveda ne smemo pozabiti na bolj sproščujoči del dogodka, ki bo sodelavcem dal možnost, da si nekoliko oddahnejo po napeti igri v escape roomu. Če bomo za drugi del dogodka pripravili catering piknik, nam bo prav prišla lokacija, na kateri bomo lahko izvedli celoten dogodek brez velikega prestavljanja in potovanja. Catering piknik je vedno bolj priljubljena oblika druženja, saj v primerjavi z restavracijo ponuja bolj sproščeno vzdušje. Če nam vreme to dopušča, je piknik v naravnem okolju za marsikoga veliko bolj vabljiva misel kot sedenje za mizo v restavraciji, še posebej ker mnogi urejeni prostori za piknik omogočajo tudi dodatne športne ali zabavne aktivnosti, ki bodo še povečale zadovoljstvo naših sodelavcev in jih pripravile na nove izzive.