"Astrologiji velja nameniti pozornost predvsem zato, ker predstavlja direkten izziv obstoječim prepričanjem, kajti če so njene trditve veljavne, potem se motimo o naravi naše stvarnosti."

Dennis Elwell, britanski astrolog in publicist


    Search   
Registracija  |  Prijava
Skrči
Biografija

Ema Kurent (DFAstrolS, QHP, CMA, ISAR CAP) je ustanoviteljica Astrološke Akademije Stella in na njej tudi poučuje. Rodila se je v Ljubljani s Soncem v Tehtnici, Luno v Raku in ascendentom v Strelcu. V času študija tujih jezikov na ljubljanski Filozofski fakulteti, kjer je l. 1989 diplomirala kot profesorica anglešcine in nemšcine, je že prebirala knjige s področja astrologije – večinoma avtorja Mileta Dupora, znanega astrologa s Korčule, ter tujih avtorjev, saj v našem jeziku takrat ni bilo nobenih astroloških knjig, niti tečajev. Že med študijem je za leto dni odpotovala v London, kjer je obiskovala tečaje na tedaj zelo priznani angleški šoli Faculty of Astrological Studies. L. 1990 je prejela diplomo te šole in z njo strokovni naziv D.F.Astrol.S, obenem pa zlato medaljo za najboljše celovito diplomsko delo.

L. 1989 je začela predavati astrologijo na Delavski univerzi Cene Štupar v Ljubljani. Kasneje so njeni tečaji astrologije, ki so bili več let prvi in edini v Sloveniji, potekali v okviru organizacije Evropska kultura, od leta 1993 pa v okviru Astrološkega društva Merlin, ki ga je takrat ustanovila s svojimi študenti in kolegi astrologi. V okviru društva, ki je imelo tudi svoje glasilo, so potekala redna predavanja in sobotni seminarji. Društvo je delovalo do l. 1997.

Najpomembnejši vpliv v njenem astrološkem izobraževanju je imela njena mentorica s področja horarne astrologije, gospa Olivia Barclay (1919 – 2001), pionirka sodobne "astrološke renesanse", od katere je l. 1995 prejela diplomo njene šole Qualifying Horary Diploma Course in strokovni naziv QHP (Qualified Horary Practitioner).
Tradicionalne tehnike, ki jih je osvojila na tej šoli, kot tudi nekatere druge metode helenistične in srednjeveške astrologije, s katerimi se je seznanjala v naslednjih letih, so nanovo oblikovale njen pogled na astrologijo.

 

L. 1998 je svojim dotedanjim tečajem dodala še nove ter izoblikovala 3-letni program astrološkega izobraževanja v obliki devetih samostojnih tečajev, ki je začel delovati leta 1999 kot Šola astrologije STELLA, kasneje pa se je preimenoval v Astrološko Akademijo Stella.

L. 1997 je izšla njena prva knjiga Sonce in Luna: 144 zodiakalnih kombinacij, ki je doživela ponatis leta 2004.

Objavila je več člankov v tujih strokovnih revijah The Horary Practitioner, Traditional Astrologer in AA Journal, doma pa že dolga leta piše tedenske in mesečne rubrike v Astronovicah, tedenski prilogi Slovenskih novic.

Leta 2003 je pridobila certifikat izobraževalne ustanove Academy of Predictive Astrology in naziv CMA (Certificate Medieval Astrology).

Od leta 2004 dalje izhaja njena letna publikacija Lunin vodnik, ki se ji je leta 2005 pridružil še Venerin vodnik oziroma Ljubezenski horoskop, kot se je knjiga preimenovala l. 2006. Je tudi avtorica devetih učbenikov, ki so spremljajoče gradivo za njene tečaje.

Leta 2010 je zaključila certifikacijo ameriške mednarodne ustanove ISAR (International Society for Astrological Research) in pridobila naziv ISAR CAP (Certified Astrological Professionals).

Kot jezikoslovka je prevedla 11 knjig in dve knjižni zbirki, večinoma s področja astrologije, psihologije in sorodnih ved.

Je članica ameriškega ISAR (International Society of Astrological Research), britanskega AA (Astrological Association of Great Britain) ter APAI (Association of Professional Astrologers International).

S predavanji in delavnicami je sodelovala že na številnih konferencah doma in po svetu (v Srbiji, ZDA, Veliki Britaniji, Južni Afriki, Indiji in na Poljskem).  

Novembra 2015 je izšla njena knjiga Horarna astrologija

Njeno privatno življenje so mož, štirje otroci, narava, hribi in ples.

Natisni  

Skrči 
 
Natisni  

  Copyright 2007 by Ema Kurent Pogoji uporabe  |  Izjava o zasebnosti