"Astrologiji velja nameniti pozornost predvsem zato, ker predstavlja direkten izziv obstoječim prepričanjem, kajti če so njene trditve veljavne, potem se motimo o naravi naše stvarnosti."

Dennis Elwell, britanski astrolog in publicist


    Search   
Registracija  |  Prijava
Skrči
Astrološka akademija STELLA

 

ASTROLOŠKA AKADEMIJA STELLA ima svojo spletno stran, prosim kliknite ta link

Je zasebna šola tradicionalne astrologije, ustanovljena l. 1998 kot Šola astrologije Stella. Sestavlja jo tristopenjski program astrološkega izobraževanja, razdeljen na 10 sklopov predavanj oziroma tečajev. Program šole je oblikovan tako, da poteka v obliki samostojnih tečajev. Študentom omogoča pridobitev diplome in z njo strokovnega naziva D.Astrol.S. (diplomirani astrolog šole STELLA). Šolo vodim in na njej poučujem Ema Kurent, ki sem tudi avtorica vseh učbenikov oziroma tečajnega gradiva. Astrologijo poučujem od l. 1989, ko sem v Sloveniji izvedla prvi tečaj astrologije v okviru tedanje Delavske univerze Cene Štupar. V 20 letih poučevanja sem izšolala številne astrologe, ki danes delujejo na tem področju, bodisi kot astrološki svetovalci, pisci ali učitelji.
 
KAJ JE ASTROLOGIJA?
Astrologija je veda, ki preučuje vpliv nebesnih teles na življenje na Zemlji. Raziskuje in prepoznava človekovo vpetost v prostor in čas, kot jo pogojujejo gibanja Zemlje, Sonca, Lune ter planetov in zvezd. Astrologija je v svojem bistvu prognostična veda, saj stremi k prepoznavanju energetskih silnic, pogojenih z gibanjem planetov, toda poznavanje planetnih vibracij in njihovih ciklusov nam lahko služi tudi kot dragocen pripomoček pri načrtovanju, ne zgolj predvidevanju življenja oziroma »usode«.
V zakladnici človeškega znanja je astrologija nekoč zavzemala zelo pomembno mesto, po »astrološkem mrku« v zadnjih stoletjih pa danes spet pridobiva na vrednosti kot povsem kredibilna in upoštevanja vredna veda, ki se razširja na področje psihologije, zdravstva, vremenoslovja, gospodarstva in podobno.
 
 
Študij astrologije v Sloveniji (kot tudi drugje v Evropi) ni javnoveljaven, kar preprosto pomeni, da s pridobitvijo diplome Astrološke Akademije Stella ne pridobite tudi uradno priznanega strokovnega naziva oziroma srednješolske ali visokošolske izobrazbe, ki bi vam omogočala iskanje službe. Kot astrolog lahko kljub temu delate – zasebno ali kako drugače. Lahko na primer registrirate podjetje, ki opravlja astrološko dejavnost, delate kot samostojni podjetnik, svetovalec, učitelj, raziskovalec in podobno.  
 

 

 

Natisni  

Skrči 
 
Natisni  

  Copyright 2007 by Ema Kurent Pogoji uporabe  |  Izjava o zasebnosti