"Astrologiji velja nameniti pozornost predvsem zato, ker predstavlja direkten izziv obstoječim prepričanjem, kajti če so njene trditve veljavne, potem se motimo o naravi naše stvarnosti."

Dennis Elwell, britanski astrolog in publicist


    Search   
Registracija  |  Prijava
Skrči
Tečaji 2. stopnje

Skrči
PROGNOSTIČNA ASTROLOGIJA (39 ur)*Progresije, direkcije, tranziti, lunacije, mrki in planetni povratki so temeljne tehnike, namenjene časovnemu določanju dogodkov oziroma ugotavljanju prihodnjih vplivov ter s tem povezanih premikov oziroma sprememb v življenju natusa. Tečaj vsebuje veliko teorije in še veliko več prakse. Naučeno teorijo preverjamo na preteklih dogodkih v življenju tečajnikov, kar daje tečaju še poseben čar. Če kdo nad astrologijo doslej še ni bil povsem navdušen, ga bo ta tečaj dokončno prepričal!

*  Zaradi številnih praktičnih vaj se v primeru večjega števila tečajnikov (več kot 10) tečaj podaljša za ustrezno število ur.


RAZDELAVA SNOVI:

1. termin

Progresije I (teorija): kaj so in kako jih izračunamo; pomen progresiranih prehodov planetov skozi znamenja, s poudarkom na Luni. 

2. termin

Progresije II (teorija): pomen progresiranih aspektov ter progresirane paralele deklinacije; uporaba grafičnih izrisov progresiranih položajev 12. in 8. harmonika. 

3. termin

Progresije III (praksa): progresirani horoskopi treh znanih oseb (življenjski horoskopi); direkcije solarnega loka

4. termin

Progresije in direkcije IV (praksa): vaje na primerih tečajnikov

5. termin

Progresije in direkcije V (praksa): vaje na primerih tečajnikov

6. termin

Tranziti I (teorija): kaj so in kako jih izračunamo; generični vs. individualni ciklusi planetov; splošni vs. individualni tranziti; tranziti Plutona, Urana, Neptuna, Saturna in Jupitra skozi hiąe ter njihovi aspekti z radix planeti.

7. termin

Tranziti II (teorija): tranziti Marsa, Venere, Merkurja, Sonca, Lune in luninih sečišč skozi hiše ter njihovi aspekti z radix planeti; tehnika tranzitov skozi solarne hiše.

8. termin

Tranziti III (praksa): tranziti v horoskopih tečajnikov

9. termin

Kombinirani vplivi progresij, direkcij in tranzitov: vaje na primerih tečajnikov

10. termin

Lunacije (teorija in praksa): uporaba lunacij (mlajev in ščipov) ter sončnih in luninih mrkov v prognostiki.

11. termin

Arabske točke in zvezde stalnice v prognostiki (teorija in praksa); središčne točke (»midpointi«) v progresijah, direkcijah in tranzitih (teorija in praksa).

12. termin

Solarni povratek I (teorija): kaj je in kako ga izračunamo; pomen radix ter solarnih planetov na različnih predelih solarne karte (»v ospredju« vs. »v ozadju«), ključni aspekti v solarni karti

13. termin

Solarni povratek II (praksa): primeri solarnih povratkov; drugi planetni povratki

Natisni  

Skrči
SINASTRIJA (30 ur)Snov tečaja je ugotavljanje narave medsebojnih odnosov – ljubezenskih, prijateljskih, poslovnih itd. Temelji na predpostavki, da razumevanje oziroma nerazumevanje na različnih energijskih ravneh (in s tem na različnih področjih življenja – mentalno, duhovno, seksualno, materialno itd.) pogojujejo različne medsebojne kombinacije planetov, kar vodi v takšno ali drugačno »usodo« razmerja. Drugače rečeno: ljubezen ali sovraštvo se da »izračunati«! Poznavanje sinastrije je odlično sredstvo za pomoč parom, ki so v stiski; za iskanje »idealnega para«; za iskanje primernega delavca ali sodelavca oziroma za kadrovanje, ipd. Poglavitne tehnike: primerjava kart z vidika medsebojnih aspektov, zasedenosti hiš s planeti itd., ter kombin in kompozit. Dogajanje v prihodnosti opazujemo s tehniko progresiranja natalnih kart in kombina, kot tudi s tranziti na kompozit karto.

RAZDELAVA SNOVI:

1. termin

Različne vrste medosebnih odnosov in partnerstev (poslovna, ljubezenska, sorodstvena itd.) ter dejavniki v osebnem horoskopu, udeleženi pri posameznih vrstah odnosov. Kompatibilnost glede na elemente in modus.   

2. termin

Vstavljanje planetov v dvojni krog. Vplivi planetov ene osebe na hiše (področja življenja) druge osebe.

3. termin

Ugotavljanje narave odnosov glede na medsebojne aspekte: 1 (Teorija).

4. termin

Ugotavljanje narave odnosov glede na medsebojne aspekte: 2 (Praksa - vaje).

5. termin

Uporaba 90-stopinjskega kazalca za ugotavljanje skupinskih središčnih točk.

6. termin

Posebne konfiguracije, ki vplivajo na medsebojno privlačnost in razumevanje. Vloga luninih sečišč. Antisciji.

7. termin

Kompozit karta in kombin karta: tehnika in pomen. Vaje (primeri).

8. termin

Dodatni dejavniki v sinastriji: verteks, drakonični zodiak.

9. termin

Vaje - primeri tečajnikov oz. po izbiri.

10. termin

Vaje - primeri tečajnikov oz. po izbiri.

Natisni  

Skrči 
 
Natisni  

  Copyright 2007 by Ema Kurent Pogoji uporabe  |  Izjava o zasebnosti