"Astrologiji velja nameniti pozornost predvsem zato, ker predstavlja direkten izziv obstoječim prepričanjem, kajti če so njene trditve veljavne, potem se motimo o naravi naše stvarnosti."

Dennis Elwell, britanski astrolog in publicist


    Search   
Registracija  |  Prijava
Skrči
DOPISNA ŠOLA ASTROLOGIJE

 

Dopisno šolanje sem uvedla predvsem zaradi velikega zanimanja za študij astrologije s strani ljudi, ki živijo izven Ljubljane. So tudi taki, ki živijo v Ljubljani, vendar jim urnik ne ustreza, ker imajo istočasno morda kako drugo obveznost ali dejavnost, ali ker obstaja kak drug razlog, da se raje šolajo dopisno kot v razredu. V zadnjem času postaja dopisno šolanje skoraj edini način študija.

Program dopisne šole je povsem enak programu, ki se izvaja v razredu. To pomeni, da imajo tečajniki, ki se odločijo za dopisno šolanje, povsem enake možnosti kot tisti, ki obiskujejo predavanja.

Oblika in način izvedbe
Glej www.astroakademija.si 

Bistvena razlika med dopisnim in razrednim šolanjem je ta, da je pri dopisnem šolanju precej večji poudarek na samostojnem delu. Tečajniki dobivajo lekcije, ki jih morajo sami prebrati in preštudirati, ter nato narediti domačo nalogo, ki jo pošljejo v individualni pregled mentorju. Domače naloge sicer niso obvezne, toda kdor jih opravlja, se nauči mnogo več kot tisti, ki tega ne počnejo. Izkušnje kažejo, da tisti, ki se trudijo z branjem in razumevanjem snovi ter s sprotnim delanjem domačih nalog, pridobijo precej več znanja kot tisti, ki obiskujejo razred in snov sicer razumejo in ji sledijo, je pa ne utrjujejo. Dopisno šolanje se priporoča tistim, ki so dovolj samodisciplinirani za samostojno delo.

Zahteve
Za dopisno šolanje potrebujete:
1. WORD 97 ali novejši (za pisanje domačih nalog);
2. Poštni predal, ki ga redno spremljate in skrbite, da je v njem dovolj prostora za nova sporočila;
3. Dostop do interneta;
4. Astrološki računalniški program. (Glejte meni Programska oprema).
5. Vsaj 4 ure časa tedensko za samostojno učenje, predelovanje snovi in pisanje domačih nalog, saj je tečaj zahteven in boste morali delati sproti, če boste hoteli slediti.

 Nekaj izjav...
... mojih dopisnih tečajnikov iz prejšnjega tečaja (Osnove astrologije), ki pomagajo osmišljati moje delo (izjave so nepopravljene, copy/paste iz njihovih dopisov):

Res najlepša hvala za vaš trud in čas, jaz sem uživala in mi je bil študij v neizmerno veselje, tako da se zagotovo vidimo jeseni na nadaljevalnem tečaju!

Čau Ema,
Pošiljam svojo prvo domačo nalogo. Je bilo zanimivo in zabavno :)

Draga Ema,
vem, da je popravljanje nalog naporno delo, še posebej na način, kot to počnete Vi (z induvidualnim pristopom in dušo). Verjemite pa, da na tak način popravljena naloga prinese čudovit občutek, da nisi zgolj številka, resničen napredek v znanju, motivacijo in veselje ob pohvali. Hvala!

Vprašanja so sestavljena zelo "pedagoško" in sem ob reševanju zelo uživala.

 

Natisni  

Skrči 
 
Natisni  

  Copyright 2007 by Ema Kurent Pogoji uporabe  |  Izjava o zasebnosti